Szatory Dávid

színművész

Budapest, 1987

Díjak és kitüntetések: Farkas-Ratkó-díj (2014); Junior Prima Díj (2014); MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület legjobb férfi szereplő díja – Pécsi Országos Színházi Találkozó (2016).

Szatory Dávid

Tanulmányait drámatagozatos középiskolában végezte, majd az érettségi megszerzése után felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Gálffi László osztályában végzett 2010-ben. 2010 szeptemberétől a Nemzeti Színház társulatának tagja volt, majd 2015-től szabadúszó lett.

Gyerekkora óta érdekli a színház, és a színészettel való foglalkozás. Még középiskolás korában, a Bárka Színház falain belül belekóstolhatott, milyen érzés is színházban létezni, színpadon játszani, és nem csak osztálytársak, hanem közönség előtt is.

A film világa sem ismeretlen számára, de elsősorban színpadi színészként gondolhatunk rá. Az egyik legfiatalabb Ádámként lépett színpadra Tenki Réka oldalán a Nemzeti Színházban, az Alföldi Róbert rendezte Az ember tragédiájában. Szinkronszínészként pedig számtalan ifjú, külföldi színésznek kölcsönözte már „magyarhangját”.