A tartalomról

A Magyar Művészeti Akadémia Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából nagyszabású projektet indított, amelynek célja, hogy a költő jelentős művei ingyenesen, mindenki számára elérhetők legyenek az interneten hangzóanyag formájában, kiváló orgánumú színművészek tolmácsolásában a köztestület www.hallgatniaranyt.hu weboldalán. A hangzóanyag használható oktatási anyagként elérhető hazai és határon túli érdeklődők számára egyaránt. Az oldal a felvételek ütemét követve folyamatosan frissül, werkfilmek és népszerűsítő kommunikációs „gag”-ek színesítik.

A Magyar Művészeti Akadémia a költő jelentős műveit teszi mindenki számára elérhetővé egy erre kialakított önálló honlapon – hangzóanyag formájában, kiváló színművészek tolmácsolásában. A válogatott verseket és levelezéseket tartalmazó hanganyag neves irodalomtörténészek és előadóművészek közös munkája. A folyamatosan frissülő oldalon 130 költemény és mintegy 70 levél hallgatható és olvasható, a honlap oktatási anyagként is jól használható, vagy böngészése egyszerűen tartalmas kikapcsolódás.
Az elhangzó szövegek előkészítését az Arany-életművet leginkább értő és ismerő szakértők, dr. Szörényi László, dr. Korompay H. János és dr. Kulin Ferenc irodalomtörténészek komoly filológiai munkája előzte meg. A stúdiómunkálatokat Markovits Ferenc rendező vezette.
A kezdeményezés nemcsak a költőnek állít emléket, az Arany-életmű jeles darabjai kiemelkedő színművészeink előadásában hangoznak fel, így egyfajta színművészi korlenyomatként is szolgál. Az oldal érdekessége, hogy a verseket és leveleket tolmácsoló színművészekről is információt nyújt.
Kisfilmek és aktualitások is színesítik a honlapot, emellett irodalomtudományi elemzések segítik Arany János műveinek elmélyültebb értelmezését.