Elek Ferenc

színművész

Budapest, 1974

Díjak és kitüntetések: PUKK-díj (2004, 2007); Kamera Hungária díj (2003); Vastaps díj – legjobb férfi főszereplő (2003, 2008, 2010); Magyar Filmszemle – legjobb férfialakítás (2010); Jászai Mari-díj (2010); Bezerédj-díj (2012).

Elek Ferenc

Tagja volt a Héttükör Színpadnak és a Nemzeti Színház Stúdiójának. Innen vezetett útja a főiskolára, ahol 1998-ban végzett. Azonnal a Katona József Színház szerződtette, melynek azóta is tagja. Karakterszínész „buffós” külsővel, anyaszínházában azonban a szerepek széles skáláját nyújtja. Rendszeresen vállal feladatot független, alternatív társulatokban is, többek között Vajdai Vilmos TÁP Színházában, a Stúdió K színpadán és a Godot Stand-Up Comedy Club Élet-játék improvizációs sorozatában, de láthatták a nézők a Millenáris, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Budaörsi Játékszín produkcióiban is.

Tizenévesen feltűnt a Szomszédok című sorozatban és azóta is sokat foglalkoztatott filmszínész. A 2010-es Filmszemlén a legjobb férfi főszereplő díját vehette át a Köntörfalak című filmben nyújtott alakításáért. Szerepelt a seregszemlén Almási Réka Team Building című alkotásában, amely az elsőfilmes kategóriában bizonyult a legjobbnak, valamint a Kolorádó Kid című filmben is.